OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. szeptember 2., hétfő 12:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Orbán több tízezer forintot vett el az iskolás gyerekektől

        A magát plakátokon több milliárdért családbarátnak hirdető kormány a cafeteriába tartozó iskolakezdési támogatást úgy megadóztatta, hogy így már a munkáltatóknak nem éri meg ezt a juttatást a dolgozói számára elérhetővé tenni. A Fidesz ezzel átlagosan 20-40 ezer forintot lop el gyermekenként a családoktól.
     Az iskolakezdés évről évre egyre nagyobb terhet jelent a szülők számára, de ennek ellenére az Orbán-kormány képes csökkenteni is a támogatásokat. Ezek miatt pedig az a helyzet alakult ki, hogy a nyár végi időszakban felpörög a személyi kölcsönök piaca, amiben az iskolakezdés sajnos nagy szerepet játszik.
     A hazudozás és a hitelek helyett valódi megoldást is lehetne nyújtani családoknak. Vissza kell adni a cafeteriát, meg kell emelni a családi pótlék összegét és az iskolakezdés terheinek csökkentése miatt augusztusban plusz egyhavi családi pótlékot kell adni a családoknak.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő és Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.