2024. április 24. szerda

2019. szeptember 2., hétfő 12:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Orbán több tízezer forintot vett el az iskolás gyerekektől

A magát plakátokon több milliárdért családbarátnak hirdető kormány a cafeteriába tartozó iskolakezdési támogatást úgy megadóztatta, hogy így már a munkáltatóknak nem éri meg ezt a juttatást a dolgozói számára elérhetővé tenni. A Fidesz ezzel átlagosan 20-40 ezer forintot lop el gyermekenként a családoktól.
     Az iskolakezdés évről évre egyre nagyobb terhet jelent a szülők számára, de ennek ellenére az Orbán-kormány képes csökkenteni is a támogatásokat. Ezek miatt pedig az a helyzet alakult ki, hogy a nyár végi időszakban felpörög a személyi kölcsönök piaca, amiben az iskolakezdés sajnos nagy szerepet játszik.
     A hazudozás és a hitelek helyett valódi megoldást is lehetne nyújtani családoknak. Vissza kell adni a cafeteriát, meg kell emelni a családi pótlék összegét és az iskolakezdés terheinek csökkentése miatt augusztusban plusz egyhavi családi pótlékot kell adni a családoknak.

MSZP
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő és Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kiadó: MSZP Országos Központ