OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. szeptember 2., hétfő 14:09

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) - Az ÁSZ tájékoztatása az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozásával kapcsolatban

        Az Állami Számvevőszék stratégiai célja, hogy az ellenőrzési megállapításai, illetve a széleskörű tanácsadó tevékenységéből fakadó következtetései, felvetései a lehető legszélesebb körben hasznosuljanak, továbbá a három védelmi vonalból álló, egymásra épülő közpénzügyi ellenőrző rendszer hatékonyan működjön. Az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozása e célok megvalósulását támogatja és hozzájárul a közpénzügyi ellenőrző rendszer fejlesztéséhez. Az ÁSZ előrelépésnek tekinti és üdvözli a pénteki kormányhatározatban foglaltakat.
     Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely az ellenőrzési tapasztalatain alapuló megállapításaival, javaslataival, tanácsaival támogatja az Országgyűlést, annak bizottságait, és az ellenőrzött szervezetek munkáját. Mindezzel az ÁSZ elősegíti a jól irányított állam működését.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.