OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 2., hétfő 14:10

Az Állami Számvevőszék közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 2., hétfő (OS) -

        Mindezekre tekintettel az ÁSZ 2017. évi beszámolóját elfogadó 22/2018. (X.16.) OGY határozat 2. pontja kimondta, hogy "Az Országgyűlés a közpénzügyek átláthatóságát és a nemzeti vagyonnal való - Alaptörvényben foglalt - felelős gazdálkodást azzal erősíti meg, hogy támogatja az Állami Számvevőszék 2017. évi beszámolójának azon felvetését, mely szerint az Állami Számvevőszék által feltárt hiányosságok felszámolása érdekében az Állami Számvevőszék megállapításainak nagyobb ráhatása legyen a belső ellenőrzésre annak eredményessége növelése érdekében."
     A Magyar Közlöny 147. számában megjelent a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal feladatainak bővítéséről, valamint az Állami Számvevőszékkel Való Kormányzati Kapcsolattartásért Felelős Tárcaközi Bizottság létrehozásáról szóló kormányhatározat, és az ehhez kapcsolódó kormányrendelet-módosítás támogatja az országgyűlési határozatban foglaltak megvalósítását, illetve hozzájárul az ÁSZ hasznosulási célkitűzéseinek erősítéséhez, a közpénzügyi ellenőrző rendszer fejlesztéséhez.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.