OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 5., csütörtök 12:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 5., csütörtök (OS) - Sermer Ádám: Karácsony Gergely főpolgármesterré választása esetén Budapest vezetése lebontja a Szabadság téri emlékművet

    Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt volt főpolgármester-jelöltje bejelentette: Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje főpolgármesterré választása esetén vállalja, hogy Budapest vezetése lebontja a történelemhamisító német megszállás áldozatainak emlékművét. A szoboregyüttes a honfitársaikat feljelentő magyarok és a korai zsidótörvények felelősségét próbálja semmissé tenni, ezért semmi keresnivalója a Szabadság téren.

A magyar állampolgároknak joguk van tudni arról, hogy a magyar nyilasok, csendőrök tudatlanságból vagy nyereségvágyból aktívan részt vettek több százezer magyar elhurcoltatásában és meggyilkolásában. Elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány a német birodalmat tekinti a magyar holokauszt kizárólagos felelősének, és ezzel gyalázatos történelemhamisítást követ el. Elfogadhatatlan, hogy a kormány dicsérő szavakkal asszisztál a Horthy-kormány antiszemita oktatási miniszterének szoboravatásához, és annak a Kornis Gyulának az emlékét próbálja rehabilitálni, aki a zsidóságra a magyarság szellemét megrontó, külön fajként tekintett, aki előkészítette a holokauszt borzalmait.

Miközben az Orbán-kormány rendszeresen a zsidó-keresztény kultúra védelméről papol, a Horthy-rendszer szélsőjobboldali, antiszemita politikusait élteti.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.