2024. április 20. szombat

2019. szeptember 5., csütörtök 13:38

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 5., csütörtök (OS) - Bohózatba fulladt a Médiatanács tagjainak jelölése

Még a NER-ben is szokatlan módon kezdődött meg a Médiatanács tisztújítási eljárása. Halász János elnök a bizottsági ülést múlt hét pénteken hívta össze, a bizottság tagjai keddig állíthattak tagjelölteket. Már a bizottsági ülést megelőzően is meglepődve tapasztaltuk, hogy a kormánypártok nem állítottak jelölteket, amit a mai bizottsági ülésen meg is erősítettek.
     A kormánypártiak tájékoztatása szerint azért nem állítottak jelölteket, mert még ősszel módosítani szeretnék a tavasszal már egyszer jelentősen átírt médiatörvényt. Mivel a kormánypárti delegáltak szavazatai nélkül a bizottság nem tudott tagjelölteket állítani, ezért a mai napon fel is oszlott.
     A Jobbik bohózatba illőnek tartja a jelölési eljárást és kíváncsian várja, a kormánypárt tartja-e magát a bizottsági ülésen elhangzottakhoz, vagyis gondoskodik-e arról, hogy csak olyan szabályozást fogadjon el az Országgyűlés, ami garantálja a testület magas színvonalú, független szakmai munkáját, valamint azt, hogy ellenzéki tagjelöltek is helyet kapjanak a magyar médiafelügyelet kulcsfontosságú szervében.

Brenner Koloman, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjait jelölő eseti bizottság tagja

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója