OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 6., péntek 08:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) -

    Belső égésű motorral hajtott kishajók több mint negyven éve nem közlekedhetnek a Balatonon. A HyperJet nevű, 90 km/órás sebességre is képes jármű üzemeltetését azonban kivételképpen engedélyezték. Engedélyezték a nyilvánvaló balesetveszély és a hajó keltette elviselhetetlen zaj ellenére. Engedélyezték, noha a tó ökoszisztémáját kutató professzor és a Balaton környéki borászok és vendéglátósok egyaránt ellenezték, de tiltakoztak a balatoni horgászok és vitorlázók is. Az élményhajó viszont egyetlen szezonban több százmilliós nyereséget képes termelni, a Balatont néhány kivételezett magántulajdonaként kezelő Orbán-rendszer számára pedig a kiválasztottak profitja fontosabb, mint az ott élők és az ott pihenni vágyók nyugalma.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdést nyújtott be a kormányhoz, azt tudakolva, hogy milyen megfontolás alapján és kinek a kedvéért tértek el az általános tilalomtól. Minthogy pedig a jármű egyedi darab, amit megrendelésre, kifejezetten a Balatonra gyártottak, a DK arra is kíváncsi volt, honnan tudhatta előre a közel százmillió forintot kockáztató megrendelő, hogy az engedélyt meg fogja kapni.

Hajdu László
országgyűlési képviselő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.