2024. április 25. csütörtök

2019. szeptember 6., péntek 12:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - DK: Orbánék Kurdisztánban építenek százmilliókból iskolát, de a magyar gyerekek sorsa hidegen hagyja őket

A magyar állam 330 millió forintot szán egy kurdisztáni iskola felépítésére, hogy segítsék az iraki keresztényeket.

A Demokratikus Koalíció emlékeztet, hogy míg Orbán Viktor kormánya kegyesen osztogatja a pénzt külföldi iskolák megsegítésére, addig Magyarországon több, mint ezer tanár hiányzik a zökkenőmentes működéshez, családok tömegeinek okoz álmatlan éjszakákat a szeptemberi iskolakezdés és iskolaépületek százai szorulnak felújításra. Ha az álkeresztény és képmutató miniszterelnök és tettestársai adakozó kedvükben vannak, nyúljanak a saját zsebükbe. Mi, európai magyarok azonban az állam pénzén először a saját iskoláinkat tesszük majd rendbe, hogy a saját gyerekeinknek legyen jövője.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes