OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 6., péntek 14:12

A Raoul Wallenberg Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - Az emlékezés gyakorlatából miért hiányzik a zéró tolerancia?

    A Kormány itthon és külföldön is hangsúlyozza: zéró toleranciát alkalmaz az antiszemitizmussal szemben.Egyesületünk a nyilatkozatokat fontosnak tartja, de miért nem vonatkozik ez a szobor és táblaállítási gyakorlatra is!Vácott most szobrot kapott oktatáspolitikus is akkor volt hivatalban, amikor állami szintre emelték az antiszemitizmust Fontos,hogy egy nemzet keresse azokat az elődöket,akik kiemelkedően szolgálták a hazát Sajnos az időszakban rítka volt az olyan közszolga, akit nem érintett meg a napi gyakrlattá váló antiszemitizmus! Az egyesületünk rossznak tartja azt a gyakorlatot,hogy egyeztetés és empátia nélkül történnek szoborállítások.Elfogadhatatlan,hogy példaképül állított személyiség szoborállításánál ne jelenjenek meg/hangozzanak el az életút-kormány által is elfogadhatatlan-negatív tényei is.A fentiek további hiányában nem tekinthető hitelesnek a kormányzati zéró tolerancia!
     Kiadó: Raoul Wallenberg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.