OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 6., péntek 14:21

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - Új tanév, új helyzet – Valódi egyeztetést és béremelést követel az FDSZ

    Az FDSZ elnöksége a sajtóból, illetve a Kormány hivatalos állásfoglalásából értesült arról, hogy a felsőoktatás egésze az EMMI-től átkerül az ITM-hez. Minden, a felsőoktatás színvonalának és a munkavégzés körülményeinek javítását célzó átszervezést örömmel fogadunk, azonban aggodalomra ad okot, hogy nem látjuk a megfelelő, hatástanulmányokat felhasználó és az érintetteket bevonó gondos előkészítést. Kifogásoljuk, hogy ismét elmaradt az egyeztetés és a közös célok tisztázása.
Bízunk abban, hogy az átalakulás nem az állam felsőoktatásból való további kivonulását készíti elő, és fel sem merül a dolgozók szerzett jogainak csorbítása. Felhívjuk a kormány, a miniszter és az államtitkár figyelmét arra, hogy nem odázható tovább az oktatók jogszabályban garantált, de megalázóan alacsony alapbérének jelentős növelése, továbbá a differenciálásra alkalmatlanná vált közalkalmazotti bértábla fizetési kategóriáinak erőteljes emelése. Követeljük, hogy ezek előkészítésébe a szakszervezeteket vonják be!
Mindannyiunk érdeke egy minden tekintetben európai szintű, innovatív felsőoktatás működtetése, melyhez a működési feltételek megteremtése és hosszú távú biztosítása az egyetlen út, a felsőoktatás minden dolgozója számára garantált megélhetést biztosító és a társadalomban betöltött szerepükhöz méltó jövedelem révén.
FDSZ Elnökség

     Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.