2019. szeptember 17. kedd

2019. szeptember 6., péntek 14:34

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - Egészségügyi és oktatási együttműködésről tárgyalt bangladesi és zöld-foki köztársaságbeli kollegáival Prof. Dr. Kásler Miklós

Az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Zahid Maleque bangladesi egészségügyi és családjóléti minisztert, valamint Maritza Rosabalt, a Zöld-foki Köztársaság oktatási miniszterét. A tárcavezetők a III. Budapesti Demográfiai Csúcs vendégeként érkeztek Budapestre.

A bangladesi egészségügyi miniszter köszönetet mondott az augusztusban megműtött bangladesi sziámi ikerpár szétválasztásában való magyar közreműködésért. A találkozón részt vett dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, aki a műtétsorozat koordinátora volt, egyben Banglades magyarországi tiszteletbeli konzulja.
A felek áttekintették a további egészségügyi együttműködés lehetséges irányait, amelyek közül leginkább a nem fertőző betegségek kezelésében tud Magyarország segítséget nyújtani a bangladesi fejlesztésekhez. Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: hazánk rendkívül fontosnak tartja az afrikai és ázsiai egészségügyi korszerűsítésekhez való hozzájárulást, ám ezt elsősorban a szaktudás átadásával kívánjuk megvalósítani, egyebek között a magyar onkológiai intézményrendszerrel kapcsolatban.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma