OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 6., péntek 18:24

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 6., péntek (OS) - A rákellenes színházi staféta programot szervező Nézőpontváltó Egyesület orvos-beteg kommunikáció-edukációs kampányba kezd. A kampány célkitűzése az orvos-beteg érzékenyítés a másik fél érzelmi állapotának, tartalmi és formai nyelvezetének megértésére és elfogadására, ezáltal egy hatékony és konstruktív párbeszéd kialakítása a gyógyítás-gyógyulás érdekében.

    A kommunikációs projekt három elemből áll, amely a témára írott Barkochba című magyar dráma háromféle művészi ágban történő feldolgozása: felolvasószínházi és az arról készült kisfilm produkció, valamint a Joghurt villával, avagy Kórmagyar című kisregény e-book és nyomtatott könyvben való megjelentetése, ami a téma hosszabb feldolgozásaként teszi teljessé a kampány eszköztárát. A dráma létrejöttében Dr. Prezenszki Zsuzsanna, a Nyírő Gyula OPAI pszichoonkológusa, a téma szakértője segített, aki a filmvetítések után a dramaturgiába illesztett kérdésekkel-megjegyzésekkel a közönséggel interaktívvá teszi a téma feldolgozását.
A Barkochba filmes premierje az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület szervezésben megrendezendő Hídséta előtt lesz. Az asszertív orvos-beteg kommunikációs projektet támogató szervezetek többek között: Magyar Rákellenes Liga, Mellrákfórum – Nem vagy Egyedül Alapítvány, Magyar Hospice Palliatív Egyesület, Regionális Egészségügyért Alapítvány. Az őszi (mell)rákellenes hónapokban vidéki városokban egészségnap keretében mutatjuk be a kisfilmet.
     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.