OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 7., szombat 17:21

A Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 7., szombat (OS) - Gyógyíthatatlan SM betegek néztek szembe önmagukkal: mintegy kétszáz sclerosis multiplexes beteg vett részt Gyulán az Országos SM Napon, ahol egy vándorkiállítás is elindult, amely bemutatja miként élnek a gyógyíthatatlan SM betegek ma Magyarországon.

    Alapvetően azon múlik egy SM beteg sorsa, hogy az agy, illetve az idegrendszer hol és milyen mértékben károsodik. Ezen dől el, hogy valaki hosszan együtt élhet-e önállóságát megőrizve az SM-mel vagy gyors leépülés és kiszolgáltatottság fenyegeti. Amint Furcsa Józsefné, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegek Szövetségének elnöke elmondta, mintegy 8 ezer SM beteg él idehaza. Igyekeznek minél többeket bevonni az országszerte működő helyi klubokba, egyesületekbe, mert több programhoz és segítő szolgáltatáshoz hozzájuthat az, aki tagja civil sorstársközösségnek.

Gyulán mutatták be a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány által meghirdetett Országos SM Fotópályázatra beérkezett képekből összeállított fotókiállítást is. B. Papp László programmenedzser elmondta: 42 pályázó 183 képéből válogatták ki a kiállítás anyagát. A pályázatra érkezett alkotásokon túl Zsolnai Péter fotós SM betegekről készült fotósorozatait is kiállították. A tárlat célja, hogy az érintetteket betegségük felvállalására, a társadalmat pedig szolidaritásra ösztönözze. A fotók egy vándortálat keretében eljutnak az ország más városaiba is, a tervek szerint legközelebb Szolnokon lesznek láthatók.
     Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.