OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 7., szombat 17:31

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 7., szombat (OS) - 2,5 milliárd forintnyi segítség a szőlőtermelőknek. Vannak időszakok, amikor az építkezésnek van itt az ideje, máskor a gyors tűzoltás a fontosabb. A zöldszüret kényszerű, de a termelők számára önkéntes megoldása a jelenlegi nehéz borpiaci helyzetnek – mondta köszöntőbeszédében Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a 40. Halasi Szüreti Fesztiválon.

    Feldman Zsolt tájékoztatása szerint országszerte több mint 3.500 hektár termés idő előtti szüretelésével sikerült enyhíteni a piaci nyomást, ennek ellentételezésére október közepéig több mint 1900 termelő összesen 2,5 milliárd forint támogatáshoz jut, ami hatalmas segítséget jelent számukra. Csak a Kunsági borvidéken mintegy 1.900 hektáron 931 termelő döntött a zöldszüret mellett, így 270-280 ezer mázsával csökkent a borvidéki várható szőlőtermés.
Az államtitkár a 40. Halasi Szüreti Fesztivált a környékbeli szőlősgazdák méltó ünnepének nevezte, mint mondta, a háromnapos rendezvénysorozat színvonalas és tartalmas programokat kínál valamennyi kiskunhalasi számára, legyen szó a szüreti felvonulásról, a zenei produkciókról, vagy a borkóstolókról.
Feldman Zsolt elmondta: az elkövetkező hetekben derül ki, hogy milyen lett az idei termés, milyen lesz a 2019-es évjárat, de a korai érésű szőlőkből készült boroknál már felelősen állítható, hogy az eddigi időjárás kedvezett a minőségnek, kiváló évjárat lehet az idei.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.