OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 7., szombat 18:40

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 7., szombat (OS) - A hungarikumok a magyarság csúcsteljesítményei. Az idei évben a Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvánnyal és a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségével együttműködve tartotta meg a IV. Magyar Értékek Napját szeptember 7-én, szombaton, a Szent István Bazilikában és a Pesti Vigadóban. Az esemény ebben az évben egy konferenciával is kiegészült, ahol V. Németh Zsolt, kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos is előadást tartott

    Az egész napos program délelőtt szentmisével és ökumenikus terményáldással vette kezdetét a Bazilikában. A terményáldás előtt a miniszteri biztos köszöntőjében elmondta, hogy a Magyar Értékek Napján 19 megye és 6 külhoni értéktár legjobb termékeit vonultatják fel. Hangsúlyozta, hogy öröm azt látni, hogy határon innen és túl sokan dolgoznak a magyar értékek megőrzéséért, elhivatottságukkal pedig segítik a szellemi- és tárgyi hagyományok fennmaradását is.
Délután a Magyar Értékek Napja a Pesti Vigadóban a "Megtartó értékeink" című konferenciával folytatódott, amelyet Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja nyitott meg. Az alelnök beszédében hangsúlyozta, hogy minden magyar település rendelkezik helyi értékkel, majd hozzátette, hogy a helyi értékek feltárása, megőrzése és továbbörökítése "népi mozgalommá" vált az elmúlt években, mindezek mellett pedig közösségépítő ereje is van.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.