OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 9., hétfő 11:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - Kásler önkényesen nevez ki új igazgatókat - A DK visszaadná az iskolákat az önkormányzatoknak

    Botrányok tömegével indul az idei tanévkezdés. Kásler Miklós miniszter több száz új iskolaigazgatót nevezett ki az intézmények élére, gyakran a szakmai szempontok mellőzésével, a pedagógus és szülői közösség vélemények figyelmen hagyásával. A júliusban elfogadott botrányos, fideszes köznevelési törvény értelmében pedig ezt a jövőben megtehetik majd úgy is, hogy sem a szülők, sem a tantestület, sem a diákok véleményét nem kérdezik meg a nyakukba ültetett igazgatóról.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Kásler önkényesen nevez ki vezetőket. Mi, európai magyarok úgy látjuk, nem felülről kell beejtőernyőztezni kis kedvenc aparattcsikokat, hanem olyan iskolaigazgatók kellenek, akiknek valóban szívügye az intézmény jóléte. Ezért fogjuk visszaadni az önkormányzatoknak az iskoláknak, hogy a helyiek, a pedagógusok mondhassák meg, ki legyen az iskolaigazgató.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.