OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. szeptember 9., hétfő 15:27

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - Tarlós újabb kampányhazugsága, hogy Budapesten már működik az e-jegyrendszer

    Tarlós István nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy szeptember eleje óta működik Budapesten az e-jegyrendszer. A most elindított alkalmazás ugyanis nem az, amit a budapestieknek ígértek, és amire eddig is sok milliárdot költött el felelőtlenül a városvezetés az adófizetők pénzéből. Bár egy applikáció elkészült, bérletet továbbra sem lehet vásárolni vele, csak néhány jegytípust, és azt is roppant körülményesen. A buszjáratok többségén nem használható az alkalmazás, és jelenleg egyetlen metrómegállóban sem működnek az e-jegyrendszerhez tartozó elektronikus kapuk.

A főváros az elmúlt kilenc évben tízmilliárdokat költött a korábban Rigónak keresztelt e-jegyrendszerre, amely tavaly látványos kudarcot vallott. A projekt bedőlése és az eltűnt milliárdok miatt Sermer Ádám, a Liberálisok volt főpolgármester-jelöltje feljelentést tett, hogy kiderüljön, kit terhel a jogi felelősség az e-jegyrendszer kudarca miatt. A feljelentés alapján a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indította el a jelenleg is tartó nyomozást. A politikai felelős viszont egyértelműen Tarlós István, ezt a főpolgármester egy másik ügyben már elismerte, amikor azt mondta: "Politikai felelősségem mindenben van, ami 2010 után történik a fővárosban. Aki azt mondja, hogy neki nincs, az gyáva." – Tarlós István 2017. február


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.