OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. szeptember 9., hétfő 17:21

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - A cél a teljes körű elektronikus ügyintézés

    Történelmi múltunk megismerése mellett a közigazgatás működésének is fontos segítői a levéltárak – mondta szeptember 9-i köszöntőbeszédében Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára a Magyar Levéltárosok Egyesületének "Levéltár és turizmus, Levéltár és közigazgatás" címmel megrendezett gyulai vándorgyűlésén.
A közigazgatási államtitkár előadásában kiemelte, hogy a levéltárak történelmi múltunk megismerésének megkerülhetetlen intézményei. Kulturális és tudományos küldetésükön túl ugyanakkor a közigazgatás működésének, valamint az állampolgárok jogérvényesítésének is fontos segítői.
Latorcai Csaba előadásában kitért a közigazgatás folyamatban lévő digitális átállására, a levéltárak közigazgatásban való szerepvállalásának fontosságára. A cél az elektronikus ügyintézés szintjének növelése, a teljes körű elektronikus ügyintézés megvalósításáig – hangsúlyozta.
Az államtitkár a levéltárak fontos feladataként jelölte meg továbbá az iratképző szervek részére nyújtott szaktanácsadást, és az ezzel kapcsolatos iratkezeléssel járó munka támogatását. Felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikus ügyintézés széleskörű bevezetése a levéltári rendszer egésze számára fontos kihívást jelenthet a jövőben, ezzel szoros összefüggésben pedig valamennyi intézmény esetében meg kell oldani az elektronikus levéltári feladatok ellátásának feltételrendszerét.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.