OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 10., kedd 08:37

A Magyar Természetjáró Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - 29 túrázó vehette át az Országos Kéktúra teljesítését igazoló jelvényt és oklevelet

    29 túrázó vehette át az Országos Kéktúra teljesítését igazoló jelvényt és oklevelet, összesen közel 34 ezer kilométert gyalogoltak Magyarországon

A II. Természetjáró Fesztivál keretében ünnepélyes keretek között a 2019. szeptember 7-én a Nagyszinpadon vehette át elismerő oklevelét és a teljesítésért járó ikonikus Kéktúra jelvényt 29 túrázó.
A legfiatalabb teljesítő 11, a legidősebb 58 éves. Voltak, akik családjukkal, volt aki állandó túratárssal, s volt, aki egyedül rótta a turista ösvényeket. Páran egy menetben, apróbb megállókkal jutottak el Írott-kő-től Hollóházáig, míg többen éveken át, szakaszokban gyalogolva teljesítették az útvonalat. Ketten jubiláltak, tizedik és tizenegyedik alkalommal járták be a legendás "kék" útvonalat, egy természetjáró pedig a teljes Kékkört, azaz az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéket is teljesítette.
Az Országos Kéktúra 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. A túramozgalom 1952 óta létezik, 1962 óta a Magyar Természetjáró Szövetség és jogelődjei koordinálják azt. Az utolsó, most átadott jelvény sorszáma a 6628-as. Örvendetes tény, hogy az utóbbi években látványosan nőtt az évente átadott jelvények száma, a korábbi évi átlag 110 teljesítő helyett napjainkban évente csaknem 200 fő viselheti büszkén a természetjárás egyik legismertebb és leginkább vágyott ikonikus jelvényét.

     Kiadó: Magyar Természetjáró Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.