OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 10., kedd 14:42

A Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Bauhaus100 ünnepség a Napraforgó utcában - A Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület ünnepséget szervez a XX. század építészeti stílusát meghatározó Bauhaus iskola alapításának 100. évfordulója alkalmából.

    A Napraforgó utcában 1931-ben egy egységes, családi házakból álló kísérleti lakótelep épült, melyet a Bauhaus építészeti irányzatot követő, haladó szellemű építészek - Kaffka Péter, Kozma Lajos és Vágó László - kezdeményeztek. Az utcában 19 épület található, amelyek egységes egészet alkotva a hazai modern építészet egyik első, demonstratív példáját képviselik. A házakat 16 neves építész tervezte.
A Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület ünnepségének célja, hogy a Bauhaus-centenárium alkalmából megemlékezzen a hazai modern építészet kezdetéről. Az ünnepségen Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere, a rendezvény házigazdája üdvözli a megjelenteket. Ezt követően Ferkai András, a MOME professzora méltatja a műemlékvédelem alatt álló kísérleti lakótelepet, majd a Kiscelli Múzeum képviselője nyitja meg a Napraforgó utcában és a Pasaréti téren rendezett szabadtéri kiállítást. A "Nyitott ház" program keretében a látogatók megtekinthetik a kísérleti lakótelep egyik épületét. Az esemény utcabállal fog zárulni.
Támogatók: Magyarország Kormánya, Budapest II. kerület Önkormányzata, Nemzeti Kulturális Alap.
    
     Kiadó: Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.