OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 10., kedd 15:43

A Magyar Tartalékosok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Jövő héten a Német Tartalékos Szövetség delegációja munkalátogatásra érkezik Budapestre Dr. Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára és Széles Ernő, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnöke meghívására

    A Német Tartalékos Szövetség (VdRBw) delegációját Oswin Veith elnök, CDU parlamenti képviselő, a Szövetségi Parlament Védelmi Bizottságának tagja és Tobias Zech elnökhelyettes, CSU tag vezetik.
Megbeszélést folytatnak Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel, Dr. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettessel az együttműködés lehetőségeiről, mivel az elmúlt években felértékelődött a tartalékos katonák szerepe a NATO tagországokban, benne Magyarországon és Németországban.
A jelen kor biztonságpolitikai helyzetének kihívásaira adható megfelelő válaszokból, a haderő és haditechnikai fejlesztési elképzelések megvalósítása során a tartalékos állomány szerepének növelése kiemelten fontos. Mindkét országban e szerep növelése a tartalékos szervezetek aktív bevonása nélkül elképzelhetetlen.

     Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.