2024. április 20. szombat

2019. szeptember 10., kedd 15:43

A Magyar Tartalékosok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Jövő héten a Német Tartalékos Szövetség delegációja munkalátogatásra érkezik Budapestre Dr. Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi ügyekért felelős államtitkára és Széles Ernő, a Magyar Tartalékosok Szövetsége elnöke meghívására

A Német Tartalékos Szövetség (VdRBw) delegációját Oswin Veith elnök, CDU parlamenti képviselő, a Szövetségi Parlament Védelmi Bizottságának tagja és Tobias Zech elnökhelyettes, CSU tag vezetik.
Megbeszélést folytatnak Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel, Dr. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszterrel és Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettessel az együttműködés lehetőségeiről, mivel az elmúlt években felértékelődött a tartalékos katonák szerepe a NATO tagországokban, benne Magyarországon és Németországban.
A jelen kor biztonságpolitikai helyzetének kihívásaira adható megfelelő válaszokból, a haderő és haditechnikai fejlesztési elképzelések megvalósítása során a tartalékos állomány szerepének növelése kiemelten fontos. Mindkét országban e szerep növelése a tartalékos szervezetek aktív bevonása nélkül elképzelhetetlen.

Kiadó: Magyar Tartalékosok Szövetsége

------------------------------------------------------------------