OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 10., kedd 16:52

Az Oktatási Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeit bemutató interaktív online felületet

    2019. szeptember 10-én ismertette az Oktatási Hivatal (OH) a felsőoktatásban tanuló és végzett hallgatók munkaerőpiaci életútját elemző Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) adatait bemutató interaktív online felületet. Az EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001 – "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" című projekt keretében létrehozott keresőfelület a diplomantul.hu honlapon érhető el. A fejlesztés az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.

A diplomantul.hu honlap – az adatok felhasználóbarát megjelenítésével – egyedülálló know-how alapján támogatja a köznevelés és a felsőoktatás közötti átmenetet, a pályaválasztást, valamint a pályaorientációt. Adatállományában önálló, egyéni keresést tesz lehetővé. A 2019. szeptember 10-én az Érték és Minőség Nagydíj Pályázaton Digitalizációért Nívódíjat nyert DPR több kutatási modulból álló összetett rendszer, amelynek különleges értéke a kérdőíves és az adatintegrációs vizsgálatok együttes, egymást kiegészítő jelenléte.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.