OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. szeptember 10., kedd 16:53

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 10., kedd (OS) - Nyilvánosságra hozták a Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeit bemutató interaktív online felületet

    A felsőoktatással, a végzést követő munkavállalással kapcsolatban számos eltérő vélemény, várakozás, akár tévhit létezik. Az interaktív, online keresőfelület tényadatokkal válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire: mit tudnak kezdeni a diplomájukkal (milyen munkát tudnak végezni), várhatóan lesz-e állásuk, mennyi idő alatt helyezkedhetnek el, mennyit kereshetnek egy adott képzési terület-szak végzettjeiként, hogyan nézhet ki a karrierpályájuk diplomásként.

A DPR hiánypótló adatbázisában minden képzési terület szerepel, így minden felsőfokú képzéssel kapcsolatban tartalmaz olyan információt, amely csak itt érhető el. A hallgatók továbbtanulási motivációinak, képzéssel szembeni elvárásainak, munkaerőpiaci várakozásainak, valamint képzési és elhelyezkedési stratégiáinak könnyebb megismerése érdekében a pályakövetési adatokat elemző gyorsjelentés és az adatokat egyszerűen láttató infógrafikák is készültek.
A DPR interaktív, online felülete a "Rendszerszintű fejlesztések és hozzáférés bővítését szolgáló ágazati programok a felsőoktatásban" (EFOP-3.4.5-VEKOP-17-2017-00001) című projektben jött létre. A teljes felsőoktatási projekt az Európai Unió 1,931 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg.

További információ kérhető:

kommunikacio@oh.gov.hu
     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.