OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 24. péntek
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 00:05

A Szinkronikum Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Októberben ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a világ egyetlen - eredetileg - szinkronstúdiónak épített épülete, a Pannónia Stúdió, ezért "65 perc a magyar szinkronért" címmel szervez őszi sorozatot a Magyarszinkron.hu szerkesztősége.

    - Azt szeretnénk, hogy az idei ősz egy kicsit a magyar szinkronról és a Pannónia Szinkronstúdióról egyformán szóljon - áll a közleményükben.Több olyan programot terveznek, amelynek hosszúsága éppen 65 perc lesz. Az első rögtön a Színházak éjszakáján várható Szinkron Színház néven.

A lap Facebook oldalán október-november során 65 olyan rövid emlék, történet jelenik majd meg, amelynek olvasása - darabonként - nem tart tovább 1 percnél.

Tervek szerint az érdeklődők ellátogathatnak majd a Pannónia Stúdióba is, ahol 65 perc idegenvezetés keretén belül ismerkedhetnek a magyar szinkron legendás fellegvárával.

- A magyar szinkron hazai jelenléte egyedülálló az egész világon, amihez egy olyan épület megléte is társul, amely világszámként is bátran számon tartható - vélik a szervezők.

Mivel a hazai rajongótábor lelkesedése töretlen a magyar színészek iránt, így az ősz során néhányan lehetőséget kapnak majd arra is, hogy személyesen találkozhassanak hazai kedvenceikkel. Ráadásul a legügyesebbek a mikrofon előtt is kipróbálhatják magukat, hogy személyesen élhessék át egy film vagy sorozat szinkronizálásának élményét.

Minden további információ elérhető a Magyarszinkron.hu Facebook oldalán vagy a szinkron@magyarszinkron.hu címen.

     Kiadó: Szinkronikum Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.