OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Drámai forintgyengülés – Az Orbán-kormány tétlenségét bizonyítja a Fidesz költségvetési bizottsági bojkottja

        A Fidesz távol maradt a költségvetési bizottság ellenzék által összehívott rendkívüli ülésétől, és ezzel bebizonyította, hogy az Orbán-kormány képtelen érdemi lépéseket tenni a forint további gyengülésének megakadályozása érdekében. A rendkívüli ülést a bizottság elnöke, Varju László hívta össze, miután a magyar forint történelmi mélypontra került. A bizottság Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzet Bank elnökét, Varga Mihály pénzügyminisztert és az Államadósság Kezelő Központ vezetőjét, Kurali Zoltánt hallgatta volna meg, közülük azonban egyikük sem jelent meg az ülésen.
     Mesterházy Attila, a költségvetési bizottság MSZP-s tagja felidézte Orbán Viktor 2004-es nyilatkozatát, mely szerint: "A gyengébb forint egyértelműen ellentétes az emberek érdekeivel, a gyengébb forint gyengébb államot jelent, és gyenge forintot csak gyenge emberek akarhatnak." Ezt a miniszterelnök akkor mondta, amikor az euró árfolyam 245 forint volt. Tegnap a 332 forintot érte el az euró árfolyama, ez azonban a Fidesz szerint nem számít drámai változásnak, sőt, a kormányzat szerint megvan a feltétele az euró bevezetésének Magyarországon. A költségvetési bizottság tagjai felszólították a Fidesz-kormányt, hogy amennyiben ez valóban így van, minél előbb vezessék be az eurót, mert csak ez lehet a hosszú távú megoldás az államháztartás és a jövő évi költségvetés biztosítására.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.