OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 9. vasárnap
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 12:55

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Drámai forintgyengülés – Az Orbán-kormány tétlenségét bizonyítja a Fidesz költségvetési bizottsági bojkottja

        Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője arra emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök 2008-ban, 274 forintos euró-árfolyamnál rázta meg a vészcsengőt, és mondta azt, hogy a forintválságot a miniszterelnök-csere oldhatja csak meg. A Liberálisok képviselője szerint a 2008 harmadik negyedévében jelentkező, először pénzügyi, majd reálgazdaságra átgyűrűző válságból eredő árfolyamkilengést lett volna lehetősége kezelnie a Fidesz-kormánynak 2010 után, hiszen Orbán Viktor azt állította: remekül sikerült stabilizálni az ország makromutatóit. Ennek ellenére évente több forintos átlagos romlást könyveltünk el, így jutottunk el a 2008-as forintválsághoz képest húsz százalékkal gyengébb magyar fizetőeszközhöz. "Ha a 274 forintos eurót gyengének nevezte Orbán, a 330 fölötti árfolyamot hogyan definiálná a miniszterelnök?" – tette fel a kérdést Bősz Anett, aki felszólalásában szemenszedett hazugságnak nevezte a kormány állítását, miszerint a nemzetgazdasággal minden rendben van, Magyarország mindent jól csinál, és csak a nemzetközi gazdasági mozgások okoznak 2-3 százaléknyi árfolyamkilengést a magyar gazdaságban.
     A költségvetési bizottság utáni sajtótájékoztatót élőben közvetítettük Bősz Anett Facebook-oldalán:
     https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/676212439531230/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.