OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 21. hétfő
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 13:59

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Domokos László: működik a fenntartható kifehérítés

    "Magyarországon megvalósult a fenntartható kifehérítés modellje" – jelentette ki Domokos László a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Az ÁSZ elnöke rámutatott: ideális a helyzet, ha az állam úgy tudja növelni adóbevételeit, hogy közben nem emel az adókulcsokon. Domokos László kifejtette: a fehérítésből befolyó többletbevételekből az újabb tehercsökkentésre, a költségvetési hiány további mérséklésére és különféle közfeladatok megvalósítására, például a klímavédelmi célokra is fordíthat az állam.

Az ÁSZ elemzése nemrégiben egyértelműen rávilágított, hogy a következő évtizedben azok lesznek a versenyképes nemzetgazdaságok, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátását mérséklő technológiákat, technikákat nagy arányban fejlesztik és alkalmazzák. Magyarországnak az adóbeszedés hatékonysága mellett ebben is érdemes élen járnia – húzta alá Domokos László.

Bővebben: https://www.aszhirportal.hu/hu/hirek/domokos-laszlo-mukodik-a-fenntarthato-kifeherites
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.