OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 24. péntek
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 18:55

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - Kiss Péter Pál a világ legnépszerűbb sportolója lett augusztusban

    A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) minden hónapban kiválaszt öt parasportolót, akik kiemelkedő teljesítményt értek el. A közönségre bízzák, hogy szavazataikkal döntsék el, ki legyen a hónap parasportolója. Magyar sportoló még nem került eddig a jelöltek közé, hiszen számos sportágból választanak a világ legjobbjai közül.Kiss Péter Pál, a 16 éves kajakos az első, aki magyarként megmérettette magát ebben a mezőnyben, és rögtön szavazatcsúccsal nyerte a népszerűségi versenyt! A fiatal Európa-bajnok sportoló a szegedi integrált kajak-kenu világbajnokságon nyert aranyérmével érdemelte ki a jelölést, hiszen rutinos kajakosokat előzött meg és szerezte meg a magyar csapatnak a tokiói paralimpiai kvótát.
    
     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.