OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 11., szerda 19:06

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 11., szerda (OS) - FNA-hét nálunk és a világban

    Egyre növekvő tábora realista utópiaként hirdeti a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet (FNA). Az ellentmondást sugalló szószerkezet jól tükrözi a realista támogatók és az FNA-t ma még utópiának tekintő ellenzők vitáját.
Az egyetemes, mindenkinek járó alapjövedelem nemcsak csökkenti a társadalmi egyenlőtlenségeket és igazságtalanságokat, de a nehézkes mai megoldásoknál hatékonyabban tudja kezelni a tartós szociális problémák jelentős részét éppúgy, mint az átmeneti piaci bizonytalanságokból adódó feszültségeket. Szeptember harmadik hetében a világ számos országában megrendezik az FNA hetét: közéleti rendezvények, újságcikkek és előadások jelzik, hogy a társadalom világszerte korszerűsíteni és demokratizálni akarja a piacgazdaság jelenlegi rendszerét.
Nálunk az FNA-hét központi eseményére Budaörs közösségi színterén kerül sor, Zsófia napján, amely név bölcsességet jelent. A bölcsességet ezúttal az "Utópia realistáknak" című sikerkönyv jelenti, amelynek fiatal holland szerzője, Rutger Bregman, idén óriási figyelmet keltő előadást is tartott a Davosi Világgazdasági Fórumon. A bevezető játékos programokat követően az FNA Egyesület tagjai és a résztvevők erről a könyvről, és a könyv kapcsán a Feltétel Nélküli Alapjövedelemről fognak beszélgetni.
Még naplemente előtt tudós szakértők elemzik az Alapjövedelem bevezetésének érveit, szempontjait, de lehetőségének korlátait is.
FNA-nap a Bölcsesség napján!
Tudta? Az Alapjövedelem Önnek is járni fog!

     Kiadó: Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.