2024. április 23. kedd

2019. szeptember 12., csütörtök 09:49

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 12., csütörtök (OS) -

– Férfi serdülő válogatottunk az Európa-bajnokságon, az ifjúsági csapat pedig a világbajnokságon zárt az 5. helyen. Erre sok sportág büszke lenne, így van mire építenünk a férfi szakágban is, de látjuk a feladatokat. Segítenünk kell őket a szakmai döntéseikben, mert a cél az, hogy a felnőttek között is megtalálják a helyüket. Ez azt is jelenti, nem szabad semminek megtörnie, amikor elhagyják az utánpótlás-világot. Ebben sok tényező szerepet játszhat: a klubok, az edzők, az életmód, a pénz. Már mindkét szakágban működik az Elit Programunk, de reményeink szerint a közeljövőben minden eddiginél szélesebb körű tehetséggondozó program indulhat, ahol erre is készítjük a játékosokat. Persze az eredményesség függ attól a senki által nem befolyásolható jelenségtől is, hogy születtek-e egy korosztályban olyan gyerekek, akik többen, kiemelkedő tehetségüknél fogva “aranygeneráció" lehetnek. A lányoknál erre most jóval nagyobb esély látszik, mint a fiúknál.
     Kiadó: Magyar Kézilabda Szövetség