OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. szeptember 13., péntek 11:33

A Magyar PB-Gázipari Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 13., péntek (OS) -

    A környezetkímélő közlekedési alternatívák terjedése és a városok levegő minőségének javítása napjaink egyik fő kérdése, ezért az Európai Mobilitási hét alkalmából Egyesületünk szeretné felhívni a figyelmet a PB-gázzal(LPG) történő környezetbarát és gazdaságos autózás lehetőségére. Tesszük ezt annak tudatában, hogy most úgy tűnik, a jövő az elektromos hajtású gépjárműveké.
Jelentős műszaki fejlesztések történtek már ezen  technológiák tökéletesítése és ellátó hálózatának kiépítése érdekében, de a napi közlekedésben várhatóan középtávon még mindig a benzin és dízel meghajtású gépjárművek lesznek meghatározók.

Az átmeneti időszakra ajánljuk az azonnal elérhető alternatíva, a PB-gáz, mint tiszta hajtóanyag használatát. Normál használat mellett a PB-gáz üzemű járművek a dízeleknél 98%-kal kevesebb a nitrogén-oxidot (NOx) és 90%-kal kevesebb szálló port (PM), a benzinüzeműeknél 20%-kal kevesebb szén-dioxidot (CO2) bocsátanak ki. Ezek alapján a PG-gáz szélesebb körű használatával jelentősen csökkenne a levegő szennyezettsége. A PB-gáz átalakító szett benzin üzemű járművekbe egyszerűen beépíthető és az autógázos autó 30-40 százalékkal,kilométerenként 9-10 forinttal gazdaságosabban üzemeltethető.

Magyarországon több mint 600 üzemanyagkúton lehet PB-gázt tankolni.

Bővebb információ www.mpe-pbgaz.hu weboldalunkon található.

Környezetünk állapotának javítása közös érdek, az autógázra váltás azonnali előnyt jelent mindannyiunk számára!
    
     Kiadó: Magyar PB-Gázipari Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.