OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. szeptember 13., péntek 12:27

A REFLEX Környezetvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 13., péntek (OS) - KlímaSztárokkal ünnepli 10. születésnapját a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség. 10 évvel ezelőtt zöld civil szervezetek és kisebb önkormányzatok közreműködésével alakult meg az Európai Klímaszövetség hazai hálózata az Éghajlatvédelmi Szövetség. Az együttműködés egyik első kampánya a KlímaSztár volt, amely a legjobb helyi klímavédelmi gyakorlatokat díjazza, és mutatja be. Az ötödször meghirdetett felhíváson 2019-ben 5 település - Budapest XIII. kerülete; Kajárpéc; Nagyrákos; Nyárádgálfalva (RO); és Veszprém - nyerte el az elismerést. A díjátadóra a Szövetség alapító településén, a tavaly európai Climate Star díjjal elismert Kunszigeten kerül sor.

    Az Éghajlatvédelmi Szövetség Klímasztár elnevezésű kezdeményezése igyekszik rámutatni arra, hogy a helyi folyamatoknak, fejlesztéseknek fontos és megkerülhetetlen szerepe van az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Idén először egy meghatározott területen, a települési zöldfelületek gazdálkodásában kerestük a jó példákat. Az idei évben díjazott öt település olyan követhető mintákat állít más települések és közösségek elé, melyek valódi helyi megoldásokat jelentnek a változás folyamatában, legyen szó például a hazánkban még nem túl gyakori városi mezőkről vagy az újszerű települési vízgazdálkodásról. A díjátadón és a kapcsolódó eseményeken örömmel látjuk a sajtó képviselőit is! Bővebb információ a rendezvényről és a KlímaSztár2019 programról: Lajtmann Csaba, e-mail: lajtmann@gmail.com, telefon: 06-30-2326658
    
     Kiadó: REFLEX Környezetvédő Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.