OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 13., péntek 17:44

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 13., péntek (OS) -

    Feldman Zsolt arról is beszélt, hogy az elmúlt időszak a legtöbb állattenyésztési ágazatban a stabilitást és a fejlődés lehetőségét jelentette. Biztonságos a tejpiac, a húsmarha és a juh piaca, a madárinfluenza-járvány lecsengése után erősödött a baromfi szektor is. A mezőgazdasági termelés és élelmiszer-előállítás más gazdasági ágazatokhoz képest nagyobb kockázatait, sőt nemzetközi kitettségét talán jól jelzi mindaz, ami az elmúlt időszakban a sertésszektort jellemzi.

Az államtitkár megemlítette, hogy Európa egyre nagyobb részén a nyomonkövethetőség és a biztonságos, jó minőségű élelmiszertermelés után ma már társadalmi elvárás a környezeti fenntarthatóság támogatása és a szigorú állatjóléti előírások betartása az agrárium részéről. Az egész mezőgazdasági szakmának szerepet kell vállalnia abban, hogy az élelmiszer előállításának mindennapi folyamatait, annak nehézségeit és örömeit minél szélesebb körben megismertesse. Erre kiváló helyszín a Kaposvári Állattenyésztési Napok – fogalmazott Feldman Zsolt.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.