OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 15., vasárnap 08:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 15., vasárnap (OS) - DK: Minden párt egyenlő, de a Fidesz egyenlőbb

    Egy semmit sem bizonyító fényképre alapozott feljelentés másnapján már kihallgatást és házkutatást tartott a rendőrség Pikó András józsefvárosi ellenzéki polgármesterjelölt kampányközpontjában, holott a választás rendje elleni bűntett gyanúja semmiképp sem volt megalapozottnak tekinthető. 
A Demokratikus Koalíció kérdést intéz Pintér Sándor belügyminiszterhez, azt firtatva, hol tart a nyomozás azokban a sokkal régebbi, Fideszhez köthető ügyekben, ahol a választás rendje elleni bűntett gyanúja lényegesen megalapozottabb. Terézvárosban a 2014-es önkormányzati választáson Schmuck Andor pártja, tavaly Erzsébetvárosban Lévai Kataliné másolt ajánlásokat a Fidesz ajánlóíveiről, Nyírbátorban pedig Simon Miklós fideszes képviselőjelölt számára próbáltak készpénzért szavazatokat vásárolni. Azt is megkérdezzük, megindították-e már a nyomozást Hoffmann Tamás, Újbuda fideszes polgármestere ügyében, aki néhány napja kedvezményes vásár ürügyén gyűjtötte a választók adatait, vélhetőleg megvalósítva a személyes adattal történő visszaélés bűntettét. 

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő, a honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.