OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 20., péntek 09:28

A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - A Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum állásfoglalása, a M. G. pszichológussal - 2019. szeptember 3-án, z ATV-n készült- interjú ügyében, avagy a bűnbak kórképek káros hatásai

    a nagy formátumú emberek közül.1Azt sem jól látja az interjúalany,hogy az ilyen tettek nem járványosak.Az öngyilkosságoknál sajnos gyakran előfordult ilyen,s a kiterjesztett öngyilkosság is elindíthat "járványt".
A pszichiátriai és a társ-szakmák neves művelői,valamint a hazai és nemzetközi érdekvédelem elítéli és elutasítja a riportban elhangzottakat és javasolja,hogy az interjúalany essék komoly szakmai vizsgálat alá,annak megállapítására, hogy alkalmas-e hivatása gyakorlására,illetve a tömeg-kommunikációban való szereplésre.A közvélemény megnyugtatása és helyes tájékoztatása ilyenkor a csatorna dolga,s erre a körülményre felhívtuk a figyelmet.Válaszukban szakmai kérdésként kezelendőnek minősítették a problémát,ami részben elfogadható.Kielégítő magyarázatot a miértekre mégsem kapunk.Nagyon leegyszerűsítő és erősen általánosító megközelítés,az indulati kontroll hiányára felfűzni tragédiákat.Impulzuskontroll zavara jóval több embernek van, mint ahányan ölnek.A szkizofréniát nehéz a jelenleginél (a közgondolkodás már így is szinte "vérfarkasokként" tekint a pszichózissal élőkre) is jobban diabolizálni,ez azonban itt mégis bekövetkezik, mintegy megerősítve egy téves sztereotípiát a hétköznapi emberek fejében;a szkizofrén ölt,vagy minimum ölni fog. Az interjú során a meginterjúvolt
    
     Kiadó: Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum PÉF

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.