OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. szeptember 21., szombat 12:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 21., szombat (OS) - Horváth Ildikó: Közös célunk az orvosok megbecsülésének további növelése

    A kormány nyitott, minden az egészségügyet és az orvosokat érintő témában a párbeszédre. A kormány stratégiai partnerként támaszkodik az egészségügyi kamarákra, így a Magyar Orvosi Kamarára is és köszöni a közös célok megvalósításában való eddigi együttműködést. Közös célunk az orvosok megbecsülésének további növelése - ezt az üzenetet adja át a kormány nevében dr. Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Orvosi Kamara szombati gyűlésén.
A kormány elkötelezett abban, hogy fejlessze az egészségügyi ellátást, javítsa az egészségügyi dogozók munkakörülményeit és megbecsülését. 2010 óta pótoljuk az egészségügytől korábban elvett pénzeket. 2010-hez képest jövőre 770 milliárddal többet fordítunk egészségügyre. Országszerte megújultak a kórházak, rendelők és elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját is. Ezekkel amellett, hogy javítjuk a betegellátást, jelentősen javítjuk az orvosok és ápolók munkakörülményeit is. Az elmúlt években a legnagyobb arányú bérnövekedés az egészségügyben volt. 2010-hez képest az egészségügyi bérekre fordított összeg több mint a duplájára nőtt. Átfogó béremelési programot indítottunk az ápolóknak, emeltük az orvosok bérét, és elkötelezettek vagyunk az orvosok anyagi megbecsülésének további javításában is. Minden, az orvosokat érintő kérdés tárgyalásában nyitottak vagyunk.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.