OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. szeptember 27., péntek 20:36

A Nemzeti Szociáldemokraták közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 27., péntek (OS) - HONFOGLALÁS 2000 EGYESÜLET: CSAK HALÁL NE LEGYEN!

    
Megkezdődött Dohában (Katar, Arab félsziget) az atlétikai világbajnokság. Az IAAF (nemzetközi szövetség) uraitól megvásárolt rendezvényt, egy felül nyitott stadionban tartják, melyet folyamatos hideg-levegő befúvással tartanak elviselhető hőmérsékleten. Itt, erre is van pénz! Ám a maratoni futók és a gyaloglók a szabadban, a sivatag közelében, közel 40 fokos hőségben, magas páratartalom mellett kénytelenek 42 kilométert lefutni.  
Klíma-katasztrófáról beszélnek a politikusok: takarékoskodjunk az energiával, állítsuk le a káros anyag kibocsátást, egy szóval: mentsük meg Földünket. Bizarr ötlet volt ide vinni a VB-t, Afrikában sem rendeznek sífutó versenyeket!
A rendezők mindent megtettek a siker érdekében: a stadion gyönyörű, a rendezés kitűnő, az atléták ugyan kapkodják a hűtött levegőt, s egy hatalmas, felkészült orvosi csapat is készenlétben várakozik, ha netán valaki… A női maratoni futás mezőnye, helyi idő szerint (jelen MTI közlemény kiadása után) éjfélkor indul.
Csak halál ne legyen! Arról nincs hír, hogy a helyi temetkezési vállalat jelen van e?

Honfoglalás 2000 Egyesület – Pannonpuli.hu - Nemzeti Szocik

     Kiadó: Nemzeti Szociáldemokraták

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.