2020. február 18. kedd

2019. szeptember 28., szombat 14:24

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 28., szombat (OS) - Rózsaszín Lánchídi séta: MINDEN NŐ SZÁMÍT!

“Számít az az egy nő. Minden nő számít. A rákkutatás tudománya lenyűgöző mindaddig, amíg a betegség feltérképezéséről és a kezelések komplexitásáról szól. De a mellrák orvosi valósága (…) folyamatos kihívások elé állítja a tudományos gondolatot. Nincs olyan szövettan, ami ki tudná mutatni a veszteséget, vagy olyan mammográfiás felvétel, ami megmutatja az emberi szenvedést (…). Felvilágosítás és hozzáférés. Végül mindig ez a két tényező az, ami számít (…)" Nancy G. Brinker
     Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen a hétvégén tartja "Minden Nő Számít!" rendezvényét, amely a Magyar Tudományos Akadémián tartott szakmai programokat követően a figyelemfelhívó Rózsaszín Lánchídi Sétával zárul.
     Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen 2003 óta szervezi a Hídsétát és az azt megelőző konferenciákat. A Lánchidat azért világítják meg rózsaszínre, a mellrák elleni küzdelem színére, hogy felhívják a társadalom figyelmét a mellrák betegségre, a konferenciákat pedig azért szervezik, hogy legyen olyan fórum, ahol hétköznapi nyelven lehet meghallgatni tudományos tartalmú előadásokat a betegséggel kapcsolatosan.
     A programról: https://www.facebook.com/events/2439626609438461/

Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület