OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 3., csütörtök 10:59

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. október 3., csütörtök (OS) - Kutyajogosítvány is kellene

    Állatrendőrségért kiált az állatvédő
Az Orpheus Állatvédő Egyesület egy évtizede tette fel a kérdést a jogalkotó politikusoknak, hogy miért ne működhetne a rendőrség berkein belül egy állatvédelmi feladatokat ellátó egység, mely az állatvédők régóta várt állatrendőreiként működhetnének?! A civil szervezetek sok esetben nem tudnak gyorsan / hatékonyan fellépni egy - egy probléma megoldásáért. Állatrendőrség szükséges Magyarországra, ahol a tagok felismerik az állatkínzásokat, majd megfelelően fellépnek a bűnelkövetőkkel szemben.

Állattartó jogosítvánnyal lehessen állatot tartani
A felelős állattartói kultúra kialakítása és az állatok védelme érdekében alapvető szükséglet lehetne, hogy aki cicát, kutyát vagy egyéb más kisállatot szeretne tartani, annak legyenek alapvető ismeretei az állat szükségletei, és jóléte kapcsán. A helyi önkormányzatok az adott településeken élők számára működtethetnék az állattartók nyilvántartását, mely révén jogosítványt vagy eltiltást eszközölhetnének. Az, hogy bármikor bárki bármilyen hobbiállat tartását kezdeményezhet (alkalmatlanság esetén is) nyilván nem megfelelő.

Fotó:
www.sinter.hu/orpheus_kidobott_kutyak.jpg  

===
Sajtókapcsolat: +36209959409

     Kiadó: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.