OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 3., csütörtök 11:58

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. október 3., csütörtök (OS) - Szakmai hétvégét és továbbképzést szervez a Miniszterelnökség külhoni magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak

    A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága "A mi történetünk" címmel szakmai hétvégét és továbbképzést szervez külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók számára 2019. november 22-24. között Egerben.

A rendezvényre a magyar nemzetet érintő legfontosabb kérdések iránt fogékony külhoni magyar főiskolai és egyetemi hallgatók jelentkezését várják, akik szülőföldjükön tervezik jövőjüket. A szakmai hétvégén 80 fő vehet részt a szomszédos országokból, akiknek részvételét a Nemzetpolitikai Államtitkárság biztosítja. A jelentkezési határidő 2019. október 30.

A hétvége során a fiatalok előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt a konferencia központi tematikájához kapcsolódóan, melynek keretében közelebbről megismerkedhetnek a történetmesélés műfajával, valamint számos Kárpát-medencei történettel. A hétvége középpontjában az áll, hogy miként lehet a magyarság össznemzeti teljesítményét az egyéni és közösségi történetek mentén elmesélhetővé és átélhetővé tenni.

A hallgatók szakmai képzése mellett a rendezvény célja, hogy elősegítse a Kárpát-medencében élő magyar fiatalok közötti kapcsolatok erősítését.

A jelentkezéssel és a szakmai hétvégével kapcsolatos további részletek elérhetők a www.kulhonimagyarok.hu oldalon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.