OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. október 8., kedd 16:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. október 8., kedd (OS) - A kormány nem képes az alapvető közszolgáltatások biztosítására Tamásiban -

    Hónapok óta húzódik a Tamási külterületén, Adorján-Újtelepen élő emberek ügye, a kormány és a fideszes városvezetés pedig tétlenül nézi, hogy családok tucatjai maradnak megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz nélkül nap mint nap. Megtesszük a szükséges jogi lépéseket.

A lakosok többszöri kérése ellenére sem hajlandó foglalkozni Tamási önkormányzata azzal, hogy Adorján-Újtelepen több tucat család él vezetékes ivóvíz ellátás nélkül.

Az önkormányzati törvény alapján a kormány és az önkormányzat közös hatásköre és felelőssége a lakosság víziközművel történő vízellátása, amennyiben ez nem megoldott, abban az esetben a vízgazdálkodási törvény kimondja, hogy az önkormányzat köteles a nem közműves ivóvíz-szolgáltatásról gondoskodni.

Az önkormányzat többszörösen nem tett eleget törvényi kötelezettségeinek azzal, hogy a lakosok elmondása alapján rendszeres kimaradások jellemzőek a lajtos kocsival történő ivóvízellátásban. A helyiek és az LMP országgyűlési képviselői petíciót vittek a Belügyminisztériumba, a helyzet megoldását követelve. A Minisztérium ennek hatására felszólította a város fideszes vezetőit, hogy mielőbb oldja meg a fennálló helyzetet.

Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője és Tóth Attila, Tamási polgármesterjelölt az önkormányzat törvényi kötelezettségei megszegése ügyében megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Dr. Keresztes László Lóránt
országgyűlési képviselő, LMP
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.