OS Országos Sajtószolgálat
2020. január 29. szerda
Ismertető


2019. október 9., szerda 11:58

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Vekerdy Tamás halálára

    Mély megrendüléssel értesültünk Vekerdy Tamás, a gyermekközpontú magyar oktatás egyik legjelentősebb alakítójának a haláláról. Vekerdy pszichológusként és pedagógusként is a szabad és önálló magyar oktatási rendszerért küzdött. Azért, hogy a gyerekeket ne terheljék túl feleslegesen, kevesebb órában, de hatékonyabban tanítsanak az iskolákban. Azért harcolt, hogy az egységes alaptanterv helyett minden gyermek személyre kapott oktatásban részesülhessen. A túlértékelt tárgyi tudás helyett a kreativitás kibontakoztatásában, a játékos tanulás eredményességében hitt. Elutasította a túlszabályozott iskolarendszert, a szigorra és fegyelmezésre épülő, uniformizált és poroszos oktatást. Vekerdy halálával a szabad és emberséges oktatási rendszer egyik legjelesebb magyar képviselőjét vesztettük el. Nyugodjék békében!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.