OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 24. vasárnap
Ismertető


2019. október 9., szerda 15:13

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Kiállunk a szociális ágazatban dolgozó szakemberek és technikai dolgozók mellett!

    A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a szociális ágazat lassú kivéreztetésével és azonnal indítsa el a területen a bérrendezést!

2010-ben még a miniszterelnök harsányan zengte: "A szociális biztonságot fenntartó szolgáltatásokat végzők számára új megegyezést, kiszámítható alapokat kell teremteni. A jövő szociális biztonságának mértéke és minősége rajtuk is múlik, munkájuk becsületét haladéktalanul vissza kell adni."

A haladéktalan azonban halogatásba, hitegetésbe torkollott, most tavasszal azt ígérték, két lépcsőben rendezik a bérfelzárkóztatást, csak azért, hogy elkerüljék a sztrájkot az EP kampány előtt. Az ígéretet most sem tartották be, a bérrendezés elmaradt. Most az önkormányzati választások előtt pedig gyáva módon az elégséges szolgáltatás álarca mögé bújnak el, és akadályozzák meg, hogy a létminimum alatt kereső segítő szakemberek 17 évi megalázás után sztrájkot hirdessenek!
    
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.