2019. október 23. szerda

2019. október 9., szerda 15:13

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Kiállunk a szociális ágazatban dolgozó szakemberek és technikai dolgozók mellett!

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a szociális ágazat lassú kivéreztetésével és azonnal indítsa el a területen a bérrendezést!

2010-ben még a miniszterelnök harsányan zengte: "A szociális biztonságot fenntartó szolgáltatásokat végzők számára új megegyezést, kiszámítható alapokat kell teremteni. A jövő szociális biztonságának mértéke és minősége rajtuk is múlik, munkájuk becsületét haladéktalanul vissza kell adni."

A haladéktalan azonban halogatásba, hitegetésbe torkollott, most tavasszal azt ígérték, két lépcsőben rendezik a bérfelzárkóztatást, csak azért, hogy elkerüljék a sztrájkot az EP kampány előtt. Az ígéretet most sem tartották be, a bérrendezés elmaradt. Most az önkormányzati választások előtt pedig gyáva módon az elégséges szolgáltatás álarca mögé bújnak el, és akadályozzák meg, hogy a létminimum alatt kereső segítő szakemberek 17 évi megalázás után sztrájkot hirdessenek!

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója