OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 24. vasárnap
Ismertető


2019. október 9., szerda 15:56

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye
    Budapest, 2019. október 9., szerda (OS) - Nagy volumenű felújítás a Gróf Tisza István Kórházban

    Nagy volumenű felújítás miatt átmenetileg korlátozott az apás szülés a berettyóújfalui kórházban. A több mint 130 millió forintos beruházásnak köszönhetően teljesen megújul a szülészet a Gróf Tisza István Kórházban. Olyan tereket alakítanak ki, ami az új élet érkezését természetessé, család közelivé teszi, és a születést, a babával való együttlétet támogatja.  A Családbarát Szülészet pályázaton elnyert forrás segítségével a szülészeten olyan alternatív lehetőségek is elérhetővé válnak majd, mint a kádban szülés. Az eddigi nagy kórtermeket 2 ágyas, korszerűen felszereltekké alakítják, felújítják az előkészítő és vajúdó helyiséget, illetve a szülőszobát. A gyors befejezés biztosítása érdekében a szülő nőket és a pici babákat átmenetileg egy kisebb térben tudják elhelyezni. Az anyák és az újszülöttek egészségének védelmében pedig az átalakítás alatt az osztályon nem, csak a közösségi terekben engedélyezett a látogatás. Ha a papás szüléshez újra minden feltétel adott lesz, abban az esetben engedélyezik az együttszülést a pároknak. A teljesen megújuló és korszerűsödő osztályt még ebben az évben átadják, addig megértést és türelmet kér a kórház vezetése.


     Kiadó: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.