OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 07:46

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Október 11-én országszerte 42 erőmű, köztük számos távhőtermelő létesítmény is megnyitja kapuit a látogatók előtt. Az első alkalommal megrendezett eseményen az érdeklődők megtekinthetik a villamos energia és a távhő előállítását biztosító, sok esetben gigantikus méretű berendezések működését, bepillantva ezáltal az energiaellátás folyamatos és biztonságos fenntartásáért dolgozó szakemberek napi munkájába is.

    TÁVHŐSÖK AZ ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJÁN
A Magyar Távhőszolgáltatók Szövetsége (MaTáSzSz) csatlakozó partnerként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal (MEKH) együttműködve vesz részt tagvállalatai révén az Erőművek éjszakáján. A program célja, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a villamos energia és a távhő előállításának műszaki hátterével, érdekességeivel, az alapvető energiatermelési folyamatokkal és berendezésekkel. Az esemény ugyanakkor találkozási pontot jelent az energetika, mint szakma iránt érdeklődő pályakezdő szakemberek és a leendő munkáltatók között is.

A MaTáSzSz céja, hogy a programban résztvevő tagvállalataival együtt hangsúlyozottan hívja fel a lakosság figyelmét a távhőszolgáltatásban rejlő környezetvédelmi, klímapolitikai előnyökre, valamint megmutassa a távhőszolgáltatás izgalmas kulisszatitkait, korszerű műszaki megoldásait.

     Kiadó: Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.