OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 12:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Rögzített árakon nyújt segítséget a NAV a börtön elől menekülő fideszeseknek?

    Sajtóhírek alapján úgy tűnik, hogy a fideszes Simonka György 24 milliós kenőpénz fejében a NAV segítségét is igénybe vette ahhoz, hogy megússza az 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalást. Ez azonban nem sikerült neki, de azt nem tudjuk, hogy azért, mert egyszerűen átverte őt egy NAV-os tisztviselő vagy azért, mert még időben lebuktatták a korrupt állami alkalmazottat.

Ez az újabb fejlemény azonban kérdéseket vet fel. Vajon bevett gyakorlat az adóhivatalnál, hogy rögzített áron segédkeznek a korrupt fideszes politikusoknak megúszni a különböző bűncselekményeket? Indult-e belső vizsgálat a NAV-nál azért, hogy kiderüljön, hogy a lebukott tisztviselő és a társai még hány ügynél nyújtottak segítő jobbot, más a börtön elől menekülő fideszes politikusnak?

Az MSZP helyi politikusai a kezdetektől felhívták a figyelmet a visszaélésekre, miközben a Fidesz politikusai, polgármesterei és a hatóságok asszisztáltak a bűnszervezet lopásához.

Az MSZP szerint a felelősségre vonás nem állhat meg Simonka Györgynél, át kell világítani a NAV-ot, és minél előbb ki kell deríteni, hogy más tisztviselők is közreműködtek-e hasonló korrupciós ügyek eltusolásában.

Ha az Orbán-kormány ezt nem lépi meg, akkor azzal beismeri, hogy támogatja azt a gyakorlatot, amely szerint a hatóságok megfelelő ellenszolgáltatás fejében segítséget nyújthatnak a bűncselekményeket elkövető fideszeseknek.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.