OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 14:33

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - A Fidesz szájkosarat tenne a tanárokra azért, hogy ne beszélhessenek a fizetéseikről

    A Fidesz már azt is meg akarja tiltani a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek, mert nem akarja, hogy a közvélemény széles körben szembesüljön a megalázó bérekkel. Szerencsére van, akiket nem hallgattathat el vagy fenyegethet meg, így az Európai Bizottság jelentéséből megtudhatjuk, hogy mit akar annyira eltitkolni az Orbán-kormány.

Magyarországon a legmagasabb végzettségű, pályakezdő tanár bruttó fizetése 211 982 forint, miközben Németországban a kezdő pedagógusok 1 580 112 forintra számíthatnak.

A Fidesz megint erőből politizál, jogsértő módon akarja némaságra kötelezni a tanárokat ahelyett, hogy a megalázóan alacsony béreket felemelné.

Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra munkásai mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a kormány sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.  Amivel csak azt fogják elérni, hogy 2020-ra a magyar bérből és fizetésből élők havi járandósága éri majd a legkevesebbet az Európai Unióban.  
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.