OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 14:55

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (5. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) -

    Az Alkotmányba, majd az Alaptörvénybe és más törvényekbe bújtatva azt a kapitális hazugságot is elhitették az emberek többségével, hogy a politika egyenlő a pártpolitikával.

Sem az Alaptörvény, sem az ún. civil törvény nem használja a pártpolitika szót, fogalmát módszeresen összemossa a teljes közéletet jelentő politika fogalmával, abszurd módon jogbizonytalanságot keltve a közéleti tevékenységtől is megpróbálja távol tartani mindazokat, akik a pártpolitika nyomasztó hatalmától tartanak.

Pedig egy politikai párt érdeke súlyos ellentétbe kerülhet a párt által hangoztatott értékrenddel, illetve nem csak társadalmi közjóval, de akár a párt által képviseltnek állított emberek érdekével is.

A korábbiak már bánhatják, de a késő bánat a politikában különösen ebgondolat.

Visszatérve a főpolgármesteri tisztség fontosságához belátható, hogy a gazdaság több mint harmadát magába foglaló Budapest nem kikerülhető tényező a mindenkori kormány számára, és az egész országra kiható főváros érdekeit nem súlyának megfelelően kezelni józanésszel politikailag nem megkockáztatható, igazi botor lépés lenne. Egy innen induló civil közéleti minta az egész országra pozitívan hatna.

Miért állítják alkalmatlannak Puzsért?

Mert "csak" egy történelemtanári képesítést és szabad bölcsész-diplomát szerzett publicista, újságíró, műsorvezető, aki egy igazán széleskörű közéleti kérdésekkel foglalkozó, társadalmi problémákat feszegető született kritikus.

Mintha ilyesmire, hazánkban semmi szükség nem lenne!

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.