OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. október 10., csütörtök 19:45

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége 2019. október 7-8-án tartotta a XXVIII. Katonanemzedéki Találkozót Pákozdon és Balatonakarattyán.

    Az első nap kiemelkedő eseménye volt a Katonai Emlékhely Pákozd - Nemzeti Emlékhelyen tartott koszorúzás. A katonanemzedékek összetartozásának szimbólumaként állított kopjafánál dr. Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, Hazuga Károly nyá. altábornagy, a BEOSZ elnöke, valamint a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezetői és a BEOSZ tagszervezeteinek képviselői helyezték el a megemlékezés koszurúit. Ezt követően a pákozdi Művelődési Központban a dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, adott tájékoztatást a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programról. A miniszter bevezetőjében úgy fogalmazott: a Magyar Honvédség fejlesztése minden állampolgárnak fontos, hiszen a haza védelme mindannyiunk kötelessége. Az első nap programja Balatonakarattyán folytatódott, ahol Szabó István honvédelmi államtitkár többek között beszélt arról is, hogy a Honvédelmi Minisztérium örömmel tapasztalja, hogy a BEOSZ tagszervezetein és azok tagságán keresztül a mindennapokban is őrzi az első Katonanemzedéki Találkozó által célként kitűzött eszmét, a több nemzedéket átölelő fegyvernemi és csapathagyományokat. A résztvevők a délután további részében a "30 év-30 fakanál" főzőverseny keretében mérték össze tudásukat, illetve sport programokon vehettek részt.
     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.