OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. október 12., szombat 10:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 12., szombat (OS) - Vizes vb - Szabadai Viktor feljelentést tett a sorozatos törvénysértések miatt

    Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányi elnöke a mai nappal feljelentést tett a vizes vb-t szervező Bp2017 Kft. ellen, miután a cég a jogerős bírósági ítélet ellenére sem hozta nyilvánosságra az Iron Corporation nevű céggel kötött, közadatnak minősülő szerződéseit.

A 24.hu több mint két és fél éve próbálja kideríteni, hogy a Bp2017 Kft. mekkora összegre kötött szerződést az Iron Corporation Kft.-vel, milyen célra költötték a befolyt összeget, továbbá hogy a szponzorációra, reklám- és marketingtevékenységre kivel, milyen összegre szerződtek. Állami cég lévén ezek az információk közérdekű adatnak minősülnek, a kft. azonban a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a fenti adatokat. Az adatszolgáltatás megtagadása miatt 100.000 forintos bírságot szabott ki a bíróság, amit a cég közpénzből fizetett ki, ezzel pedig az adófizetők pénzének felhasználásával is visszaélt.

Mivel a cég 15 munkanapon belül nem teljesítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletét, ráadásul a közpénz felelős felhasználásáról szóló törvényi kötelezettségét is megszegte, Szabadai Viktor költségvetési csalás, valamint hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségnél.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.