OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. október 15., kedd 19:55

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OS) - Újabb segítséget kaphatnak a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei

    A mai napon benyújtott törvénymódosítással a kormány további segítséget nyújt az otthonteremtésben és védelmet biztosít a NET-programban résztvevő családok számára. A programnak köszönhetően összesen több mint 150 ezer ember menekült meg a többmilliós hiteltartozástól, a kormány számukra lehetővé tette, hogy rendkívül kedvező feltételek mellett visszakapják a bankok által korábban elvett otthonaikat.

A NET-program ügyfelei idén tavasszal tehettek nyilatkozatot annak érdekében, hogy újra tulajdonosaivá váljanak korábbi ingatlanuknak. A sikeres intézkedés keretében a mintegy 32 500-ból 31 900 család, vagyis az érintettek 98%-a jelzett vissza. Az állam által biztosított rendkívül kedvezményes visszavásárlási feltételeknek köszönhetően közülük közel 28 500 család egyösszegben, vagy részletfizetés útján vissza kívánja vásárolni a bankok által korábban elvett otthonát.

A mai napon benyújtott törvénymódosítás lehetőséget biztosít azok számára, akik határidőn belül nem küldtek visszajelzést a felajánlásra, hogy újra nyilatkozatot tegyenek. Ez a teljes ügyfélkör 2%-át, mintegy 650 családot érint, ők a törvénymódosítás alapján újra nyilatkozhatnak.  

     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.